Mijn gedachten uitschrijven helpt mij om ze op een rijtje te zetten. Soms zijn mijn gedachten van waarde, andere keren minder. Lees zelf maar.

Schrijf design problemen uit


9 december 2015

Eén van de leukste aspecten van mijn werk vind ik het oplossen van problemen met design. Het verzinnen van de juiste interactie waarmee een gebruiker zo makkelijk mogelijk een taak kan voltooien. Eén van mijn sterkste tools daarvoor, en vreemd genoeg eentje waarvan ik altijd de waarde lijk te vergeten, is schrijven.

Sliders are bad practice


24 oktober 2015

Deze post heb ik origineel in het engels op Medium geplaatst. Dat was op 15 augustus 2013 en wordt sindsdien elke week wel door een tiental personen gelezen. Ik vond het daarom maar eens tijd om hem ook op mijn persoonlijke blog te plaatsen, omdat hij nog steeds grotendeels relevant is.

Deze post schrijf ik in reactie op de numerieke schuifbalk inputs die ik steeds vaker verkeerd gebruikt zie worden in web- en mobiel design.

Interactie Interruptus


6 september 2015

Je kent het vast wel. Je bent op internet op zoek naar je volgende aankoop. Je bent aan het browsen en plots verschijnt er een popup die vraagt of je je wilt aanmelden voor een nieuwsbrief. Kans is dat je het niet eens leest, maar de popup meteen wegdrukt. Lichtelijk geïrriteerd ga je verder met je zoektocht naar dat product dat je wilde kopen.

Privacy vs. Technologische vooruitgang


15 augustus 2015

Er is onlangs wat ophef geweest over de open source browser van Google, Chromium, waar iemand in een update wat code en instellingen heeft gevonden die automatisch de microfoon aan zou laten staan zodra de Chromium browser in gebruik is. Dit wordt gebruikt voor de spraakherkenning waarbij je 'OK Google' kunt zeggen en vervolgens een zoek query kunt opnoemen. Handig en een mooie innovatie, maar de mensen die hier ophef over maakten spraken van een situatie waarbij Google naar alles in jouw woonkamer kan luisteren zodra je op internet zit.

Kunstmatige Intelligentie


8 juli 2015

Ik heb gisteren de film Chappie gezien. Als je hem nog niet gezien hebt moet je hem zeker gaan kijken. Maar ik wil het hier niet over een film review hebben. Ik wil het hebben over het onderwerp van de film, kunstmatige intelligentie—of Artificial Intelligence (AI).

NS Open Wifi


8 juni 2015

Het open wifi in de trein stelt niet veel voor. Het is wellicht net snel genoeg om je mail te kunnen checken of berichten via Whatsapp te versturen, maar mijn ervaring is dat bijna elke webpagina traag laadt, foto's in de Twitter app slecht laden en je het wel kunt vergeten om video's te bekijken via Facebook of Youtube. Maar we kijken een gegeven paard natuurlijk niet in de bek. Ik wil het daarom ook niet over de snelheid hebben.

Hello World!


4 juni 2015

Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik een blog ga bijhouden. Ik loop al een aantal jaar met het idee, maar ik kon mijzelf er nooit toe zetten. Ik denk dat dat voornamelijk door angst voor kritiek kwam; Bang voor wat mensen er van zouden vinden of van zouden zeggen. En ik wist niet waar ik over zou moeten schrijven. Ik kon destijds wellicht twee of drie onderwerpen verzinnen waar ik wat over kwijt kon, maar dat zou niet genoeg zijn om een blog te vullen. Dat veranderde na het lezen van twee artikelen en nadat ik begreep hoe het mij in mijn professionele carrière zou kunnen helpen.